לוגו

הולכים לקלפי לא רק כדי להצביע: מהו התפקיד של סדרן בחירות?

החוק במדינת ישראל קובע כי אחת לארבע שנים מתקיימות בחירות דמוקרטיות שבמסגרתן אזרחי ישראל בעלי זכות הצבעה מצביעים לנציגים הבאים שלהם בכנסת ישראל. אחד מהתפקידים החשובים ביותר במהלך הבחירות הוא תפקידו של הסדרן וזאת מתוך מטרה לאפשר סדר תקין, כך שכל אזרח במדינה יצביע פעם אחת בלבד. תפקידו של הסדרן הוא תפקיד אשר מאפשר לקחת חלק בחגיגות הדמוקרטיות והרוויח סכום כסף לא מבוטל בעבור יום אחד של עבודה. מהו תפקידו של הסדרן וכיצד מתקבלים לעבודה? להלן הפרטים על אודות התפקיד החשוב ביותר במערך הבחירות.

סדרן בחירות כל מה שיצא להם לדעת

תפקידו של סדרן הבחירות הוא לוודא את הסדר התקין של יום הבוחר. תפקידו של הסדרן הוא לבדוק באופן קבוע ושיטתי את המצביעים לפני הכניסה לקלפי, ולחלק לכל מצביע אשר מציג תעודת זהות את מעטפת ההצבעה האישית והחסויה, כל זאת מתוך ליצור סדר ובכך למנוע גם תורים ארוכים אשר ישפיעו על היכולת להשלים את תהליך ההצבעה בזמן, ולפני סגירת הקלפיות. בנוסף ,תפקידו הוא גם למנוע מקרי אלימות בין מצביעים, כאשר בכל מקרה של אלימות הוא צריך להפריד כמו גם לדווח לרשויות כמו המשטרה. מדובר בתפקיד משמעותי מאוד אותו צריך לקחת בכובד ראש, הן בשל המשמעות של שמירה על הסדר וארגון והן לטובת שמירה על שלומם וביטחונם של המצביעים אשר מגיעים לממש את זכותם הדמוקרטית. הגשת בקשה להצטרפות לתפקיד מתבצעת על ידי כניסה לאתר של ועדת הבחירות המרכזית שם אפשר להגיש בקשה, או דרך חברות המתמחות בתחום האבטחה מאפשרות למאבטחים לבצע את התפקיד ובכך לשמור על הסדר בקלפי, מתוקף התפקיד.

מהן דרישות התפקיד?

על מנת להתקבל ולעבוד בתור סדרן בחירות, צריך לעמוד בדרישות אשר כוללות בריאות תקינה, יכולת ריכוז לצד מיומנות בכל הקשור לשימוש בנשק. אם יש לכם רקע של אבטחה תוכלו למלא את התפקיד הזה בקלות, כאשר סדרני בחירות מרוויחים סכום גבוה יחסית ביחס ליום בחירות אחד אשר עומד על סכום של בין 1,500-2,000 ₪. מדובר בסכום לא מבוטל עבור איוש של תפקיד משמעותי וחשוב מאוד במערכת הבחירות במדינת ישראל.

לסיכום

תפקידו של סדרן בחירות הוא לשמור על הסדר והארגון בזמן יום הבחירות ולהימנע מכל מקרה של אלימות שעשוי לגלוש גם לאלימות קשה בין מצביעים. מדובר בתפקיד שיכול מאוד להתאים למי שעוסק כבר בתחום האבטחה או לכל מי שרוצה לקחת חלק פעיל בחגיגת הדמוקרטיה אשר אמורה להתקיים בכל כ-4 שנים במדינת ישראל, אולם המציאות מראה כי לאור אי ההסכמות וחוסר היציבות השלטונית, יכול מאוד להיות כי בעתיד הקרוב אזרחי ישראל יתבקשו לצאת שוב, ולממש את זכותם הדמוקרטית להצבעה.

נגישות