בר מסעדה מומלץ בתל אביב – המקומות המובילים

תל אביב, עיר שאינה יודעת לנוח, ממשיכה להפתיע ולרגש את חובבי האוכל והמשקאות עם סצנה קולינרית תוססת ומתחדשת. למרות האתגרים של השנים האחרונות – ממשבר הקורונה ועד לאירועים הביטחוניים האחרונים – הפיין דיינינג בעיר עודנו חי ובועט. מסעדות חדשות נפתחות, ותיקות מתחדשות, וכולן יחד מציעות מגוון עשיר של חוויות קולינריות מרגשות. בואו נצא למסע בין המקומות החמים והמדוברים ביותר בעיר הלבנה!

OPA – טבעונות ברמה אחרת

מסעדת OPA של השפית שיראל ברגר מוכיחה שאוכל טבעוני יכול להיות יצירת אומנות קולינרית. עם תפריט המשקף את עונות השנה ופרשנות חדשנית ומקורית לכל פרי וירק, OPA מציעה חוויה קולינרית ייחודית שמושכת תשומת לב בינלאומית. כאן, כל מנה היא הצהרה על היופי והעושר הטמונים בעולם הצמחי, וברגר מצליחה להפתיע גם את הספקנים הגדולים ביותר.

אייבי – פנינת הדגים של תל אביב

אייבי, בניצוחם של השף אסף דוקטור והשפית אבישג לוי, היא מסעדת דגים ופירות ים מצוינת המשלבת טעמים מקומיים עם הברקות קטנות. הרחבה הקסומה והאוכל המנומק מאוד יוצרים יחדיו ארוחה נפלאה המתפוצצת מטעמים ים-תיכוניים. המסעדה הפכה לאייקון תל אביבי, במיוחד לאחר הופעתה בסדרת הדרמה "הטבח", וממשיכה להוכיח שמדובר ביותר מסתם באזז תקשורתי. בתל אביב, הסצנה הקולינרית מקפידה על כל פרט, מהמנות המתוחכמות ועד לריהוט האיכותי. רבים מהמקומות המובילים בוחרים כיסאות בר ממרכז הכיסאות, המשלבים בין נוחות לעיצוב מוקפד.

בית תאילנדי – אותנטיות תאילנדית בלב העיר

כבר כמעט 30 שנה שבית תאילנדי מצליח לשמור על רמה גבוהה ועל טעמים אותנטיים. בין מחיצות הבמבוק תוכלו ליהנות ממנות המוכנות מחומרי גלם טריים, וב"מטבח של גברת לק" תוכלו לחוות ארוחת טעימות מובנית המכבדת את המטבח התאי המסורתי. המסעדה מצליחה לשמר את הטעמים האותנטיים של תאילנד, תוך שימוש בחומרי גלם מקומיים וטריים.

משייה – חדשנות קולינרית במיטבה

שף גיא ארש במשייה מפליא בהתססות ובטכניקות בישול חדשניות. התוצאה היא מנות המעיפות את המוח ומענגות את העין, עם אסתטיקה המשלבת בין יפן לסקנדינביה. כל ביקור במשייה הוא מסע קולינרי מפתיע, עם תפריט המשתנה תדיר ומשקף את העונתיות ואת היצירתיות של השף.

 

 

סנטה קתרינה – טעמי המזרח התיכון

תומר אגאי בסנטה קתרינה מגיש אוכל מקומי הנושק למטבח הסורי, הלבנוני והפלסטיני. המנות עשויות באהבה, לא מתיימרות ופשוט טובות, משקיעות יותר בתוכן ופחות בנראות. זהו מקום שמצליח לתפוס את מהות המטבח המקומי ולהגיש אותו בצורה מודרנית ומרעננת.

a – מעבדת ניסיונות קולינרית

מסעדת a של השף יובל בן נריה היא מעבדת ניסיונות קולינרית המחוללת קסמים ברטבים, התססות וחומרי גלם מיוחדים. רמת השאפתנות והתחכום הולכת ועולה, והיא נחשבת למועמדת ודאית לכוכב מישלן. כל ארוחה ב-a היא חוויה רב-חושית, המשלבת טעמים, מרקמים וריחות בצורה יוצאת דופן.

בר 51 – סדנת יצירה קולינרית

בר 51 של השף מושיקו גמליאלי הוא יותר מסתם גסטרו בר. זוהי סדנת יצירה המגישה תפריט מגוון הכולל קרודו וסשימי דגים טריים, מנות פסטה עדינות וצלחות המלוות אלכוהול אל מחוזות של ריגוש וסיפוק גרגרני. האווירה הנינוחה והאינטימית מאפשרת לשף להתנסות ולהפתיע את הסועדים בכל ביקור מחדש.

הבסטה – סלואו פוד במיטבו

הבסטה, הממוקמת בפאתי שוק הכרמל, מציעה חוויה קצת שיכורה ומלאת תשוקה לבישול. המסעדה משלבת חומרי גלם עונתיים נחשקים עם רעיונות מהארץ ומהעולם, ומהווה שיקוף מושלם של סלואו פוד במלוא הדרו. הקרבה לשוק מאפשרת לשפים לעבוד עם חומרי הגלם הטריים ביותר ולשנות את התפריט בהתאם לעונה.

טאיזו – אסיה במיטבה

האסייתית הוותיקה של שף יובל בן נריה, טאיזו, מציגה פרשנות אישית צבעונית ובועטת לקלאסיקות מהמזרח. המסעדה מקפידה להשאיר מקום להפתעות וחידושים, תוך שמירה על עקביות וקפדנות ברמה הגבוהה ביותר. הדאמפלינג השנחאי המפורסם של טאיזו הוא רק אחת הסיבות לבקר במקום שוב ושוב.

יפו-תל אביב – המטבח של חיים כהן

מסעדת הדגל של השף חיים כהן משקפת את נקודת המוצא שלו – אוכל אורפלי של אימא המלווה בהשפעות אירופאיות. מתוך הטאבון שבלב המסעדה מגיעות מנות שפורטות על מיתרי הנפש, מטבח חף מציניות ומהתחכמות, ששואף להזין את הסועדים ברגשות חמימים. השישברק המפורסם של כהן הוא מנה מיתולוגית שכל חובב אוכל חייב לטעום לפחות פעם אחת בחייו.

מלגו ומלבר – שילוב מנצח של מקצועיות וקלילות

שף מוטי טיטמן מביא לשולחן את הידע והניסיון שצבר בצרפת וניו יורק, ומכין מנות עמוקות טעם וסקסיות להפליא. מלגו ומלבר משקפת התמקצעות חסרת פשרות וחתירה למצוינות, בשעה שבאווירה ובהתנהלות היא קלילה וקולית. זהו מקום שמושך אליו שפים אחרי משמרת, עדות לאיכות הגבוהה של האוכל והאווירה.

R48 – חוויה קולינרית במלון בוטיק

מסעדת הדגל במלון היוקרה של קבוצת R2M מציעה חוויה קולינרית ברמה הגבוהה ביותר. תחת שרביטה של רותי ברודו ושף אוהד סלומון, R48 מצליחה לשלב בין אוכל נהדר לבין תחושה של קפיצה קטנה לחו"ל. למרות המחיר הגבוה, זוהי ללא ספק אחת החוויות הקולינריות המשתלמות בעיר.

לסיכום

תל אביב ממשיכה להוכיח את מעמדה כבירת הקולינריה והבילויים של ישראל, עם מגוון עשיר ומרתק של מסעדות וברים חדשניים. הסצנה הקולינרית של תל אביב משקפת את רוח העיר – חדשנית, נועזת ותמיד מפתיעה. למרות האתגרים הרבים, תעשיית המסעדות בעיר ממשיכה לפרוח ולהתחדש, מושכת אליה שפים מוכשרים וקהל גורמה מכל רחבי הארץ והעולם. בין אם אתם מחפשים ארוחת שף מרשימה, קוקטיילים מתוחכמים, או פשוט מקום נעים לשבת עם כוס יין טובה, תל אביב של היום היא גן עדן לחובבי אוכל ומשקאות. צאו לגלות, לטעום ולחוות את הטוב ביותר שיש לעיר להציע – הרפתקה קולינרית מרגשת מחכה לכם בכל פינה.

נגישות