לוגו

בוחרים להתרחב: בעלי עסקים, הגיע הזמן ללמוד הכול על פתיחת עוסק מורשה

החלטה לגבי הרחבה של העסק מעוסק פטור לעוסק מורשה היא החלטה משמעותית, וזאת בשל השינוי ברמת ההתנהלות העסקית שנועדה להרחיב את ההיקף ובהתאם לכך גם להגדיל את ההכנסות. מה ההבדל בין עוסק פטור למורשה וכיצד מבצעים את ההליך? כל הפרטים החשובים ביותר, בכתבה הבאה.

מה ההבדל בין עוסק פטור לבין עוסק מורשה?

במדינת ישראל נהוג לסווג עסקים לשלוש סוגים: עוסק פטור, עוסק מורשה וכן חברה בע"מ. עוסק פטור הוא עצמאי שמחזור העסקאות שלו הוא נמוך מסך של כ-100,491 ₪. בניגוד לעוסק מורשה, מי שמחזיק בעוסק פטור אינו מחויב לדווח למשרדי בע"מ באופן חודשי אודות ההכנסות, ובהתאם לכך אינו יכול לגבות מע"מ מהלקוחות.  דרך אתר iCount,  תוכלו לקבל מידע מורחב אודות הפעילות העסקית של עוסק פטור, מתוך הבנה כי החלטה לגבי פתיחה של עוסק מורשה כרוכה בקבלת החלטות משמעותיות, בייחוד בשל אופי הפעילות. עוסק מורשה הוא בעל עסק שמחזור העסקאות עולה על סכום של כ-100,491 והוא רשאי לגבות מע"מ וכן לדווח אודות היקף הפעילות, באופן קבוע. אם אתם מחליטים לעבור מעוסק פטור למורשה, להלן הצעדים הנדרשים.

פתיחת עוסק מורשה מול משרדי מע"מ

השלב הראשון בתהליך של מעבר מעוסק פטור  לעוסק מורשה מתחיל אצל משרדי מע"מ. בשביל להגיש בקשה נדרש להביא איתכם תעודת זהות כולל הספח, צילום של צ'ק מבוטל עם פרטי חשבון הבנק, מסמך מזהה אודות הפעילות העסקית כמו למשל הסכם שכירות, חשבונות מים, חשמל וארנונה ועוד. שימו לב כי בשביל לרשום את העסק כחוק אתם חייבים למלא טופס 821 המורכב מחלק אישי הכולל את הכתובת, מספר תעודת זהות ושם העוסק וכן פרטים אודות הפעילות העסקית, בהתאם למחזור ההכנסות הצפוי.

מס הכנסה

השותפים של קהל העצמאיים במדינת ישראל הם משרדי מע"מ וכן רשות המיסים. בשביל להשלים את הרישום אתם צריכים לרשום את העסק המורשה אצל פקיד השומה, ולהגיש לו את טופס 5329 הכולל את כל הפרטים האישיים שלכם כולל פרטים טכניים אודות העסק. בנוסף, בשאלון הזה צריך למלא את כל הפרטים כולל מחזור הכנסות, מספר עובדים ועוד, ובתחתית העמוד לחתום. אפשר לבצע את ההליך גם באופן מקוון דרך האתר של רשות המיסים או בליווי מצד רואה חשבון מומחה המגיש את המסמכים מולכם.

ביטוח לאומי

בשביל להמשיך בהליך של פתיחת עוסק מורשה, התחנה הבאה שלכם היא ביטוח לאומי. הגעה למשרדי הביטוח הלאומי צריכה להתבצע רק לאחר שאתם מגישים את טופס 6101 הכולל פרטים אישיים וכן היסטוריה תעסוקתית. במסמך הזה אתם צריכים לציין מהו תחום העיסוק, מהי ההכנסה הצפויה כתוצאה מהפעילות העסקית וכן לציין את כמות השעות הצפויה לכם, בייחוד אם אתם מתכננים גם להעסיק עובדים נוספים.

לסיכום

לרוב, הליך רישום של עוסק מורשה מתבצע בפרק זמן של עד חודש. בשביל לנהל את התהליך באופן יעיל, מומלץ ליצור קשר עם רואה חשבון אשר מלווה אתכם לכל אורך הדרך, כמו גם כזה שיכול לבצע את הפעולות אל מול הרשויות, ובכך לחסוך לכם זמן ומאמץ. לצד זה, השירות של אתר iCount מהווה הזדמנות מצוינת להתקדם לפלטפורמה דיגיטלית המאפשרת לכם לנהל את כל המערך הפיננסי של העסק, במקום אחד. מערכת ניהול החשבונות של האתר מהווה כלי משמעותי וחסכוני בעבור כל בעל עסק שרוצה לנהל את מערכת ניהול החשבונות באופן יעיל ובשקיפות מלאה, כעוסק מורשה פעיל.

נגישות