לוגו

הבחירה הטובה ביותר לנפש שלנו: איך בוחרים פסיכולוג מומלץ?

המציאות הישראלית מורכבת ומלחיצה, והחיים במדינה יכולים להיות מאיימים ואינטנסיביים, ולכן זו לא בושה להיעזר בתמיכה נפשית. היום יותר ויותר אנשים פונים לטיפול פסיכולוגי כדי להתמודד עם הפחדים, החששות והבעיות שמונעים מהם להגשים את עצמם. למה כדאי ללכת לטיפול פסיכולוגי? איך אפשר לבחור פסיכולוג טוב? כל התשובות ומידע נוסף במאמר שלפניכם.

למה חשוב לגשת לטיפול פסיכולוגי?

טיפול פסיכולוגי יכול להקל ולעזור במספר דרכים:

  • ניהול לחצים – לחץ נפשי הינו איום מסוכן לבריאות הפיזית וגם הרגשית. טיפול פסיכולוגי יכול להועיל ואף להקל על תסמינים חמורים יותר של לחץ כרוני, וכן לספק אסטרטגיות יעילות לשליטה ברמות הלחץ, לשיפור היכולת לתפקד, לניהול הזמן וליצירת סיפוק רב מחייכם.
  • מניעה – הטיפול הפסיכולוגי מסייע רבות למניעת הזנחה של בעיות והחרפה שלהן. הפסיכולוג יכול לעבוד עם המטופל על העלאת המוטיבציה, פיתוח מטרות להצלחה, אסטרטגיות לפתרון בעיות ומיומנויות התמודדות שיעזרו למטופל להתגבר על הקשיים ולמנוע הימנעויות תוך התגברות על אתגרי החיים.
  • פיתוח מודעות עצמית – העולם של היום נעשה יותר מהיר ויותר טכנולוגי, מה שעלול לגרום לאיבוד תחושת הזמן ומחשבות אודות טיב ניצול הזמן במשימות ובפעילויות היומיומיות. כל אלה מובילים מטופלים רבים לרצות להגביר את המודעות העצמית כלפי עצמם, וטיפול אצל פסיכולוג יכול לעזור בזיהוי והערכה מחדש של מטרותיכם, ולבחון האם הפעילויות היומיומיות מובילות את המטופל לדברים החשובים שהוא רוצה להשיג בחיים.

הפרמטרים החשובים בבחירת פסיכולוג

בעת בחירת פסיכולוג, יש כמה היבטים שחשוב לתת את הדעת עליהם. אפשר להיעזר באתר כמו פורטל טיפולים ישראל המכיל מידע נוסף אודות בחירת פסיכולוג, או להיעזר ברשימה הבאה:

  1. מגדר – יתכן שתרגישו בנוח עם בני מינכם, אך אחרים מעדיפים לפנות לטיפול פסיכולוגי מהמין השני.
  2. גיל – סביר להניח שמטפל מבוגר הוא בעל ניסיון רב יותר, לעומת מטפל צעיר שעשוי להיות נלהב ובעל מוטיבציה גבוהה להצלחת הטיפול.
  3. שיטת טיפול – יש סוגים רבים של שיטות טיפול: טיפול אישי לעומת משפחתי, טיפול קצר מועד או ארוך טווח, טיפול דינמי או טיפול קוגניטיבי-התנהגותי והרשימה עוד ארוכה. כדאי להגדיר מראש מהם הפרמטרים החשובים בהם יעסוק הטיפול, ומתוכם לבחור מטפל שיוכל לענות על ציפיותיכם.
  4. טיפול בבעיה ספציפית – אם אתם סובלים מהפרעת אכילה, דיכאון או חרדה, כדאי לבחור מטפל בעל ניסיון והתמחות בהפרעה ממנה אתם סובלים. אפשר לחפש מאמרים בתחום ודרכם להגיע למטפל שגישתו מצאה חן בעינכם.
  5. קבלת המלצות – מומלץ להתייעץ עם משפחה, חברים וקולגות לעבודה על החוויות שלהם מטיפולים פסיכולוגיים, וייתכן שתשמעו על פסיכולוג טוב. המלצה היא דבר מבורך, אך לא כדאי להסתמך רק עליה. חוויית הטיפול היא אינדיבידואלית עבור כל מטופל, וייתכן שדווקא פסיכולוג פחות מומלץ יכול לעזור לכם וליצור איתכם חיבור וקשר טיפולי מיטיב.
  6. מחיר – כדאי לקבוע מראש תקציב המוקדש לטיפול הפסיכולוגי. אפשר לפנות גם לקבלת טיפול מסובסד מקופות החולים או העיריות.
  7. נוחות – טיפול פסיכולוגי לרוב נמשך לאורך זמן, במהלכו נפגשים לפחות פעם בשבוע. אם מצאתם פסיכולוג שמצא חן בעיניכם, אך כל טיפול מצריך נסיעה ארוכה או הפסד של שעות עבודה, כדאי לחשוב האם זה משתלם עבורכם.

לסיכום

חשוב ללכת לטיפול פסיכולוגי כדי לדעת כיצד לנהל לחצים, למנוע בעיות רגשיות חמורות יותר ולפתח מודעות עצמית בריאה. הבחירה בפסיכולוג תלויה במגדר ובגיל שלו, בשיטת הטיפול בה הוא דוגל, העלות של הטיפול ועוד. בסופו של דבר, טיפול פסיכולוגי הוא כלי נהדר לעיבוד חוויות היומיום ולהתחזקות נפשית.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות