למה כדאי לבחור להצטרף לחממות הטכנולוגיות של רשות החדשנות?

פיתוח רעיונות עסקיים חדשים איננו דבר קל או פשוט, וכדי לעשות זאת היטב ובהצלחה נדרשת השקעה שהיא טכנית ועסקית. קיימים לא מעט מכשולים בדרך שעשויים להפריע להצלחה זו, ואכן יוזמות עסקיות רבות למדי נכשלות. אבל כיצד ניתן לצמצם את סיכוני הכישלון? כיצד תוכלו לשפר את סיכויי ההצלחה ואת מידת ההצלחה? רשות החדשנות מציעה סיוע רב בנושא זה שכדאי לנצל, כאשר אחד הכלים המרכזיים בכך הוא מה שנקרא חממות טכנולוגיות. מהן החממות האלה וכיצד הן עשויות לסייע גם לכם להצליח ולהגשים את חלומכם העסקי? המשיכו לקרוא ותגלו את כל התשובות.

על יזמות, אתגרים ופתרונות

גם אם אתם יזמים בתחום הטכנולוגיה וההייטק וגם אם אתם יזמים בתחום טכנולוגי אחר, אתם ודאי יודעים שעומד לפניכם אתגר לא פשוט. למעשה מדובר בדרך כלל באוסף של אתגרים שחלקם טכניים וחלקם עסקיים. כך למשל יכול להיות רעיון טכני שנשמע מצוין, אך איך ניתן לדעת אם הוא באמת יעבוד? לשם כך דרושה בניית אב-טיפוס ניסיוני וביצוע בדיקת היתכנות של הרעיון, אך לא תמיד יש ליזמים את הידע, הניסיון או הציוד שדרושים לשם כך. אם הייתם פועלים במסגרת מסלול החממות הטכנולוגיות של רשות החדשנות, העניינים היו מתקדמים בצורה קלה ויעילה הרבה יותר. במסגרת המסלול הזה, יזמים מקבלים סיוע בדמות מקום לעבוד ממנו, תקציב מתאים, ייעוץ מקצועי ועסקי ועוד. מסלול זה מתאים גם למי שמעוניינים לבצע מסחור של טכנולוגיות פורצות דרך שפותחו במקור במוסדות מחקר. הדגש הוא במיוחד על תחומים מורכבים ובעלי סיכון גבוה מבחינת סיכויי ההצלחה, ולכן נדרשת בהם עזרה רבה במיוחד. החממות מוקמות ומנוהלות על ידי משקיעי הון סיכון וחברות מסחריות שרשות החדשנות עובדת איתם לצורך זה. כל גוף כזה מקבל תקופת זיכיון של 8 שנים והחממות שלהם פרוסות בכל רחבי הארץ.

 

 

קצת על הרשות לחדשנות

הרשות לחדשנות איננה גוף מסחרי אלא ממשלתי. הרשות החליפה את לשכת המדען הראשי במשרד הכלכלה בשנת 2016, ומטרתה לעודד את החדשנות והתעשייה המתקדמת בארץ. תפקידה של הרשות לחדשנות איננה ליצור רווחים, ולכן היזמים לא מתבקשים לשלם לה. הכספים שרשות החדשנות משקיעה ביזמים חוזרים אליה בדמות תמלוגים מיוזמות שהצליחו להגיע לבשלות מסחרית, מה שאומר שאם וכאשר תתחילו להרוויח מהרעיון שלכם, רק אז תתבקשו להחזיר לרשות את העלויות שהושקעו במיזם שלכם.

מה מקבלים? המחשה מהירה

כדי להמחיש עד כמה יכול לתרום הסיוע הבאנו לכך שלוש דוגמות מוחשיות שיכולות לעזור לכם בדרך להפוך את הרעיון שלכם למעצמת הייטק מצליחה. הדוגמות הן כספיות מכיוון שהמימון של יוזמות הוא נקודה קריטית, בוודאי בתחילת דרכן:

  • מענק עבור הוכחת היתכנות, תיקוף טכנולוגי והעברת ידע ממוסד מחקר – הרשות לחדשנות נותנת (למי שמתאימים ומתקבלים למסלול זה) מענק בשיעור של עד 85% מתקציב מאושר של עד 5 מיליון ש"ח.
  • מענק עבור תקופת פעילות ראשונה – ניתן בשיעור של עד 85% מתקציב מאושר של בין 2 מיליון ש"ח ועד ל-5 מיליון ש"ח.
  • מענק לצורך הגעה לאבן דרך מימונית לתקופת פעילות שנייה – בגובה 50%-85% מתקציב מאושר של בין 1 מיליון ש"ח ועד ל-5 מיליון ש"ח.

לסיכום

אתם ודאי רוצים לדעת איך פונים לרשות החדשנות, ובאתר תמצאו מידע נוסף בנושא כולל כל הדרוש לשם פנייה. מפורטים בו גם הקריטריונים להערכת הבקשות שמתקבלות, כמו למשל רמת החדשנות של המיזם לצד רמת האתגרים שבהם הוא כרוך. נבחנת גם יכולת היזמים עצמם להתקדם בהתחלה, מכיוון שזה לא מצב שבו הרשות עושה בשבילכם את הכול. אל תישארו לבד במאמץ הלא פשוט להגשים חלום עסקי יזמי. בררו ובדקו אם אתם עומדים בדרישות לכך ופנו לרשות החדשנות, ובאופן ספציפי כדאי לכם לבחון מקרוב את נושא החממות הטכנולוגיות. שיהיה בהצלחה.

נגישות